Lars Otto Bjørnland har hatt ansvaret for Olympiatoppens «Team and Media Guide» i fjorten OL.
Lars Otto Bjørnland har hatt ansvaret for Olympiatoppens «Team and Media Guide» i fjorten OL.

Team and media guide – et historisk dokument

3. feb 2022 Kristin Bentdal Larsen

I forkant av hvert OL og Paralympics utvikles det en «Team and Media guide» med blant annet oversikt over hele den norske troppen. Men hvorfor er dette dokumentet viktig?

Lars Otto Bjørnland er nå på sitt fjortende OL som presseattaché. Han har hatt ansvaret for utarbeidelsen av Olympiatoppens «Team and Media Guide» - i tett samarbeid med de andre presseattachéene – siden sommer-OL i Atlanta 1996. Han mener at Olympiatoppens «Team and Media Guide» på mange måter kan sier å være et historisk dokument.

– Altfor ofte ser vi at mye går i glemmeboka fordi det ikke er dokumentert. Jeg mener det er viktig å legge ned litt ekstra arbeid for å fremskaffe denne dokumentasjonen. I ettertid blir den som et slags oppslagsverk å regne, forklarer Bjørnland.

«Team and Media Guide» er primært en presentasjon av alle de norske utøverne med støtteapparat i den enkelte idrett, samt Olympiatoppens eget team. Den inneholder statistikk – helt fra de første moderne olympiske leker i Athen 1896.

Årets guide er den fjerde digitale utgaven av Olympiatoppens «Team & Media Guide», som tidligere var et trykket dokument på papir.

– At guiden nå er digital gjør at den når ut til alle idrettsinteresserte både hjemme og i utlandet, sier Bjørnland. – Det skal ikke stikkes under stol at den er populær – ikke minst hos mediene. Utenlandske radio- og TV-stasjoner bruker den flittig i sitt arbeide når sendingene skal forberedes.

Olympiatoppens «Team and Media Guide»

Olympiatoppens «Team and Media Guide»

Olympiatoppens «Team and Media Guide» for Beijing 2022 inneholder en oversikt over hele den norske troppen med utøvere, trenere, støtteapparat og Olympiatoppens eget team.

Se «Team and Media Guide» her