«Melkesyre opp til øra», «stiv av melkesyre», «kjenne på melkesyra» og «det gjelder å kvitte seg med melkesyra» er uttrykk vi stadig hører under sportssendinger. Men hva er egentlig melkesyre?
Thomas Losnegard er fagansvarlig for utholdenhetsavdelingen. I denne episoden av Olympiapoddens ferdighetshjørne, deler han kunnskap og erfaring innen utholdenhet og forskning.
Optimal treningseffekt krever både riktig trening med høy kvalitet og evnen til å balansere belastning og restitusjon. Det hjelper lite å trene mer eller hardere dersom du ikke blir bedre, og med...
God oppvarming før trening og konkurranse er essensielt i alle idretter. Hvordan bør utøvere varme opp i de ulike idrettene, og hva ligger til grunn for dette?
Olympiatoppen har gjennomført et omfattende arbeid for å oppdatere intensitetsskalaen, som har vært et viktig verktøy i norsk toppidrett over mange år.
Formtopping kan være en viktig fremgangsmåte for å oppnå maksimal prestasjonsevne når det virkelig gjelder. Se teori og praksis her.
Hvordan akklimatisere seg når du skal konkurrere i andre tidssoner? Tips, råd og erfaringer fra OL i Pyeongchang.