Kongsberg Gruppen og Olympiatoppen satser sammen for å nå nye mål under OL og Paralympics i Los Angeles i 2028. Kongsberg Gruppen har vært partner i SUMMIT 2024 i to år, og forlenger nå dette samarbeidet med fire nye år.
Olympiatoppen og Norges idrettsforbund lanserte pilotprosjektet SUMMIT 2024 høsten 2022 som en dugnad mellom næringsliv, folket og utøvere. Målet med SUMMIT 2024 er å løfte ti utvalgte idrettsgrener frem mot medaljer og suksess i sommer-OL og Paralympics i Paris i 2024. Samarbeidet omhandler totalt 130 utøvere som skal kjempe om en startplass og medaljer i OL og Paralympics.
Kongsberg Gruppen er én av fire selskaper som er samarbeidspartnere i SUMMIT, først i SUMMIT 2024 og nå SUMMIT 2028.
- Kongsberg Gruppen har fra første dag vært en engasjert og konstruktiv samarbeidspartner i SUMMIT. Prosjektet var en slags pilot fram mot 2024, og erfaringene er så gode at Olympiatoppen ønsker å videreføre og videreutvikle prosjektet. Vi er svært takknemlige for at Kongsberg vil være med videre de neste fire årene, sier Tore Øvrebø, toppidrettssjef ved Olympiatoppen.
Bidragene fra partnere som Kongsberg Gruppen finansierer utstyr, trenere, teknologiske prosjekter og treningsleirer i jakten på marginene. Målet har vært å få til et nasjonalt løft for å skape suksess under sommer-OL.
-For disse ti idrettene har tilknytningen til SUMMIT betydd økte ressurser, tilhørighet til et toppidrettslig fellesskap og tilgang til kompetanse i satsingen mot Paris. Når Kongsberg Gruppen nå blir med fire nye år, bidrar det til økt forutsigbarhet, bedre rammebetingelser og nye forskningsmuligheter for de ti idrettene også mot OL i Los Angeles i 2028, sier Øvrebø.
Kongsberg Gruppen bidrar også med teknologikompetanse inn i SUMMIT.
- Vi har nå hatt et givende samarbeid i to år, og vi er stolte over å allerede nå kunne inngå avtale om fire nye år. Disse idrettsutøverne og Kongsberg Gruppen har til felles at vi konkurrerer i verdenstoppen i våre klasser. Her er marginene små. For å vinne gull, kreves talent, dedikasjon og et uendelige antall treningstimer. Vi er glade for å bidra til at disse 130 utøverne har fått et sponsorfellesskap som gir dem muligheten til å konsentrere seg om å bli best i de olympiske leker, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.
I tillegg har det teknologiske miljøet i Kongsberg Gruppen bidratt i konkrete utviklingsprosjekter hos Olympiatoppen, blant annet med løsninger for å gjøre roernes båter noen hundredeler raskere.
I den neste fireårsperioden vil Olympiatoppen bruke disse erfaringene til å lete etter flere områder hvor idrettene og det teknologiske miljøet kan jobbe sammen om utviklingsprosjekter som gir ny medaljekunnskap, sier Øvrebø.
Olympiatoppen og Kongsberg Gruppen oppfordrer nå flere selskaper til å bli med på en nasjonal dugnad for å løfte de ti idrettene bryting, bordtennis, skateboard, taekwondo, padling, seiling, roing, skyting, svømming og triatlon. Flere av idrettsutøverne i disse idrettene er nå kvalifisert for OL og Paralympics 2024.