Fagansatte

Olympiatoppen

Paul Solberg
Paul Solberg
Fagansvarlig
Styrke

Utdannelse: Doktorgrad i treningslære og helsepsykologi fra Norges idrettshøgskole.
Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2017. Undervisningserfaring fra Wang og NIH. Idrettserfaring fra friidrett, håndball, styrkeløft og vektløfting. Tidligere landslagsutøver i spyd, juniorlandslagstrener i friidrett (kast), landslagssjef para-friidrett fra 2012, trener og forsker for Marinejegerkommandoen i seks år. Deltatt som trener i to Paralympics, og flere VM og EM. Forsker innen trening, treningsprotokoller, mental helse, styrke, spenst, hurtighet og restitusjonstid.
Ansvarsområde: . Følger hovedsakelig opp idrettene friidrett, curling, bryting og orientering.

Sindre Madsgaard
Sindre Madsgaard
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: Bachelorgrad i idrettsvitenskap fra Høgskolen i Telemark og Norges idrettshøgskole
Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2003. Har 13 NM medaljer i vektløfting og har vært trener for noen av landets beste vektløftere, og deltatt som trener ved flere internasjonale mesterskap.
Ansvarsområde: Følger hovedsakelig opp idrettene alpint, svømming og padling.

Benjamin Jensen
Benjamin Jensen
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: Bachelor of science sports studies (University of Minnesota)
Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2009. Juniorverdensmester i ti-kamp (1994), tre deltakelser i friidretts-VM og ett EM. Trener friidrett Wang toppidrett, friidrettstrener.
Ansvarsområde: Følger hovedsakelig opp idrettene friidrett, håndball, fotball, skihopp og kombinert.

Magnus Midttun
Magnus Midttun
Fagkonuslent
Styrke

Utdannelse: Mastergrad i idrettsfysiologi fra Norgesidrettshøgskole. Årsstudium praktisk pedagogisk utdanning og grunnfag økonomi og administrasjon.
Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2011. Jobbet flere år som høgskoleforeleser i idrett og personlig trening, samt flere år som personlig trener.
Ansvarsområder: Følger hovedsakelig opp idrettene freeski, snowboard, langrenn, skiskyting, kampsport, skyting og seiling.

Christian Helland
Christian Helland
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: Mastergrad i idrettsfysiologi fra Norges idrettshøgskole.
Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2009. Spilt sandvolleyball på world tour-nivå siden 2014. Undervisningserfaring innen biomekanikk, treningslære og volleyball ved NIH. Jobber med forskning innen styrke, spenst og hurtighet, restitusjon og senemekanikk.
Ansvarsområde: Følger hovedsakelig opp idrettene sandvolleyball, roing, langrenn (P), skiskyting (P), snowboard (P).

Gøran Paulsen
Gøran Paulsen
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: Fysioterapeut og doktorgrad i idrettsfysiologi fra Norges idrettshøgskole.
Erfaring: Har forsket på trening og idrett siden 2000. Restitusjon- og adaptasjonsprosesser i skjelettmuskulatur har vært et gjennomgående tema (Se ResearchGate). Tidligere fagansvarlig for kraft/styrke-avdelingen (2013-2019). Professor ved Norges idrettshøgskole, Institutt for fysisk prestasjonsevne
Ansvarsområde: Forskning og utvikling (FoU). Diverse fagprosjekter, som restitusjon og testprosedyrer.

Eirik Bergheim Hole
Eirik Bergheim Hole
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: Mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøgskole.
Erfaring: Idrettserfaring fra alpint og fotball. Sportssjef Wang toppidrett, landslagstrener Norges skiforbund (Alpint) og ansatt i Olympiatoppen 2010-2014 og 2018-. Ansvarlig fysisk trener og skitrener for US ski team damer i 4 år. Deltatt som trener i OL og flere VM for Norge og USA
Ansvarsområde: : Følger hovedsakelig opp idrettene skøyter, alpint (P), triatlon, padling og ishockey.

Leif Olav Alnes
Leif Olav Alnes
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: Hovedfag fra Norges idrettshøgskole.
Erfaring: Friidrettstrener for internasjonale topputøvere (Geir Moen, Karsten Warholm) Ansatt i Olympiatoppen siden 2007.
Ansvarsområde: Følger hovedsakelig opp friidrett.

Ingrid Eythorsdottir
Ingrid Eythorsdottir
Fagkonsulent
Styrke

Utdannelse: BA i klassisk ballett fra Kunsthøgskolen i Oslo (2012). B.Sc. og M.Sc. fra Norges idrettshøgskole (NIH)/Institutt for fysisk prestasjonsevne (2022).

Erfaring: Tidligere profesjonell ballettdanser. Fysisk trener for unge utøvere i klassisk ballett ved Den Norske Opera & Ballett og trent utøvere i rytmisk gymnastikk. Undervisningserfaring i treningslære for dansere og utøvende kunstnere, samt i biomekanikk ved NIH. Har jobbet som vitenskapelig assistent ved NIH og som testfysiolog i helsesektoren. Er nåværende også ansatt ved senter for idrettsskadeforskning ved NIH.

Ansvarsområde: Testing av utøvere, oppfølging og utprøving av trenings-og testutstyr, testdatabase, testprotokoller og testresultater.

Olympiatoppen Innlandet

Bent Rønnestad
Bent Rønnestad
Fagkonsulent Utholdenhet, kraft/styrke , forskning og utvikling
Olympiatoppen Innlandet

Utdanning/erfaring: Ph.D, Idrettsfysiologi, Norges Idrettshøgskole. Fra 2016 Professor, Idrettsfysiologi, Høgskolen i Innlandet. Fra 2014 Fagkonsulent Utholdenhet, kraft/styrke, FoU, OLT Innlandet. Fra 2009 til 2016: Førsteamanuensis, Idrettsfysiologi, Høgskolen i Lillehammer. Fra 2005 – 2009: Høgskolelektor, Idrettsfysiologi, Høgskolen i Lillehammer. Fra 2004 – 2005: Høgskolelektor, Idrettsfysiologi, Høgskolen i Telemark.

Ansvarsområde: Utholdenhet, kraft/styrke, forskning og utvikling 

Olympiatoppen Midt-Norge

Sindre Olsen Østerås
Sindre Olsen Østerås
Fagkonsulent styrke/kraft, 60 %
Olympiatoppen Midt-Norge

Utdanning/erfaring: Master i kroppsøving og idrettsvitenskap HINT/Trenerkurs 1 og 2 Styrkeløft

Ansvarsområde: Styrketrening

Olympiatoppen Nord

Sigurd Beldo
Sigurd Beldo
Prosjektleder kraft/styrke
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Doktorgrad i helsevitenskap (PhD) fra UiT Norges arktiske universitet i 2021.

Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden januar 2021.

Ansvarsområde: Prosjektleder for kraft/styrke og inn mot utvalgte miljø innen talentutvikling.

Olympiatoppen Sør

Kolbjørn Lindberg
Kolbjørn Lindberg
Fagkonsulent kraft/styrke
Kraft/styrke

Utdanning/erfaring: Doktorgradsstipendiat i idrettsfysiologi ved Universitetet i Agder. Hovedfokus i doktorgraden er trening og utvikling av kraft/styrke og hurtighet. Undervist i blant annet biomekanikk og treningslære på Universitet i Agder. Har jobbet som fysisk trener i snart 10 år i ulike sammenhenger med en rekke ulike idretter og målgrupper.

Ansvarsområder: Styrketrening og prestasjonsutvikling. Styrke for spenst og hurtighet. Testing, veiledning og oppfølging innen kraft og styrke.

Engasjert på timeavtale

Fredrik Tonstad Vårvik
Fredrik Tonstad Vårvik
Fagkonsulent kraft/styrke / idrettsernæring og restitusjon

Utdanning/erfaring: PhD-stipendiat innen styrketrening med fokus på tilpasninger og effekt på prestasjon hos utøvere, ved Universitetet i Agder. Mastergrad i treningsfysiologi (NTNU), bachelorgrad i ernæring (Atlantis) og idrett (UiS). Holder på med IOC sin spesialisering i idrettsernæring. Fagkonsulent i Olympiatoppen Sør fra 2020, og underviser i treningslære ved Universitetet i Agder (2019-). Tidligere erfaring med oppdateringer av fagmateriell for personlig trener kurs og selv om personlig trener.

Ansvarsområder: Styrketrening og idrettsernæring. Testing, veiledning og oppfølging. Kraft/styrke- og ballidretter.

Engasjert på timeavtale

Olympiatoppen Sørvest

Thomas Bjørnsen
Thomas Bjørnsen
Fagkonsulent kraft/styrke og FoU
Sørvest

Utdannelse: Doktorgrad i idrettsfysiologi fra Universitetet i Agder (levert april 2019). Nåværende forskningsarbeid har et hovedfokus på utvikling av muskulær power (effekt) hos idrettsutøvere, og restitusjons- og adaptasjonsprosesser i skjelettmuskulatur etter styrketrening med redusert blodstrøm.

Erfaring: 8 år som foreleser og forsker innen idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder (UIA). Har jobbet med utøvere gjennom 12 år som fysisk trener, og i Olympiatoppen med kraft/styrke-oppfølging av utøvere og deres trenere siden 2015. Arbeidet som Universitetslektor på UIA begynte i 2012, hvor undervisning hovedsakelig har vært innen treningslære og fysiologi, med et hovedfokus på styrke, spenst, hurtighet og powertrening.

Ansvarsområde: Fagkonsulent for kraft/styrke. Forsknings- og utviklingsarbeid.

Henvendelse avdelingsleder for kontaktinfo

 

 

Olympiatoppen Vest

Fredrik Ramon Larsen
Fredrik Ramon Larsen
Fagkonsulent
Olympiatoppen Vest

Utdanning: Massasjeterapeut v/IFH, Eleiko Strength Coach Level 1

Erfaring: Fagkonsulent i kraft og styrke ved Olympiatoppen Vest. Har erfaring med oppfølging av unge talenter, stipendutøvere, samt med fysisk trening i toppklubber i fotball og håndball.

Ansvarsområde: Kraft/styrke

Olympiatoppen Østlandet

Lars Rune Haslestad
Lars Rune Haslestad
Fagkonsulent kraft/styrke og motorikk/ferdighetsutvikling

Lars Rune Haslestad er fagkonsulent på fagområdet kraft/styrke og motorikk og ferdighetsutvikling. Han har en mastergrad fra Norges Idrettshøyskole og jobber også som fysisk trener i Drammen Håndballklubb

Teemu Pasanen
Teemu Pasanen
Fagkonsulent, Fysisk kraft/styrke

Teemu Pasanen er fagkonsulent på området kraft og styrketrening. Han har Topptrener 1 utdannelse (NIH/Olympiatoppen) og er tidligere spydkaster som også har konkurrert i vektløfting og styrkeløft. Han er også friidrett- og styrketrener på Wang Toppidrett Fredrikstad og tidligere grenansvarlig for rekrutteringslandslag i spyd. Han har hovedkontorplass på Høgskolen i Østfold, i Fredrikstad.