Fagansatte

Olympiatoppen

John Anders Bjørkøy
John Anders Bjørkøy
Leder trenerutvikling
Trenerutvikling

Utdannelse: Samfunnsvitenskapelig bachelorgrad fra Universitetet i Oslo. Mastergrad i ledelse og organisasjoners samfunnsansvar fra European University Geneva og Université de Genève. Master Coach Developer fra Nippon Sport Science University og International Council for Coaching Excellence.
Erfaring: Tidligere profesjonell fotballspiller med erfaring fra Tippeligaen, samt ungdoms- og seniorlandslag. Har siden 2014 jobbet fulltid med trenerutvikling i NIF sentralt, Trenerløypa, (2014-2017) og siden 2017 i Olympiatoppens utviklingsavdeling.
Ansvarsområde: Lede utviklingsavdelingens arbeid med trenerutvikling.

Olympiatoppen Midt-Norge

Frode Moen
Frode Moen
Avdelingsleder og fagansvarlig Mental trening og coaching
Olympiatoppen Midt-Norge

Utdanning/erfaring: PhD Coaching og Prestasjonspsykologi, NTNU/ Trener og landslagssjef NSF kombinert 2002-2007, Hovedtrener Granåsen skiteam 1994-2004

Ansvarsområde: Avdelingsleder, Mental trening og idrettspsykologi, Coaching og trenerrollen, Ledelse, strategi- og organisasjonsutvikling og FOU

Trine Løkke
Trine Løkke
Administrativ leder
Olympiatoppen Midt-Norge

Utdanning/erfaring: Hovedfag idrett bevegelsesanalyse, NIH

Ansvarsområde: Administrasjon (booking av treningssal, turnhall, lab og møterom, treningskort, helsenettverket, web), Granåsen konferansesenter, Koordinator Topptrener 2 studiet, Koordinator Elite Sport Science lab

Olympiatoppen Nord

Håvard Klemetsen
Håvard Klemetsen
Prosjektleder og resultatansvarlig talentutvikling/trenerutvikling
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Topptrener II fra Olympiatoppen/NTNU

Erfaring: Tidligere landslagsutøver i kombinert, med VM-gull, OL-gull, 8 internasjonale medaljer, 2 NM-gull og 14 NM-medaljer. 1 seier og 8 pallplasser i WC individuelt. Ansatt i Olympiatoppen siden 2017.

Ansvarsområde: Hovedansvarlig for talentutvikling og trenerutvikling i Olympiatoppen Nord. Prosjektleder inn mot prioriterte miljø og enkeltutøvere

Roger Finjord
Roger Finjord
Prosjektleder
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Lærer. UEFA Pro-lisens fotball.

Erfaring: Tidligere fotballtrener for Stabæk i Toppserien og landslagstrener A-landslag kvinner fra 2012-2016. Tidligere spillerutvikler i krets og nå daglig leder i Finnmark Fobtallkrets.

Ansvarsområde: Fagkonsulent innen trener- og lederutvikling, på engasjement. Ansvar for gjennomføring av definerte tiltak innen trenerutvikling.

Olympiatoppen Sørvest

Anne Brit Sandberg
Anne Brit Sandberg
Fagkonsulent talentutvikler og trenerutvikler
Sørvest

Utdannelse: Siviløkonom fra University of Texas, samt master i ledelse fra Handelshøyskolen BI

Erfaring: Lang erfaring i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Jobbet som trener i friidrett i en årrekke. Er fagansvarlig i Norges Friidrettsforbund i mangekamp og hopp. Tidligere aktiv innen friidrett.

Ansvarsområde: Talentutvikling/trenerutvikling, Talentansvarlig TMT, toppidrettselever St. Svithun vgs og Jåttå vgs.

 

Olympiatoppen Vest

Pia Mørk Andreassen
Pia Mørk Andreassen
Daglig leder
Olympiatoppen Vest

Utdanning/erfaring: Fysiolog cand. scient fra UiB, etterutdanning i organisasjons psykologi, kropp og selvfølelse, og coaching.


Ansvarsområde: Administrasjon og ledelse, idrettsernæring,  trenerutvikling, talentutvikling, skole og utdanning

Olympiatoppen Østlandet

Trine Lise Andersen
Trine Lise Andersen
Fagkonsulent, ansvarlig for Trenerutvikling og idrettscoaching

Trine Lise Andersen deler jobben med å være avdelingsleder OLT Nord

Utdanning/bakgrunn: Phd : Prestasjonskultur og ledelse i toppidrett,
master i idrettsvitenskap (Topptrenerens lederskap), UefaPRO lisens i fotball, 9 år som landslagstrener i fotball for aldersbestemt lag. Ansvarsområder: Faglig ansvarlig for trenerløftet, trenerutvikling og idrettscoaching

Ole Sveen
Ole Sveen
Fagkonsulent, Trenerutvikling

Ole Sveen har hovedfag i trener- og lederrollen fra Norges Idrettshøgskole og arbeider som førstelektor innen idrett og kroppsøving ved Høgskolen i Østfold. Ole har vært med på å opprette og drifte Idrettsmedisinsk testlaboratorium (HIØ) samtidig som han fungerer som bindeleddet mellom Olympiatoppen Østlandet og Høgskolen i Østfold. Ole har vært utøver og trener på høyt nivå i håndball. Han har de siste årene tatt utdanning i coaching (regi av Olympiatoppen/NTNU) og vært ansvarlig for trenerutvikling og Olympiatoppens prosjekt «Trenerløftet» i region

Gunhild Halle Haugen
Gunhild Halle Haugen
Fagkonsulent, Trenerutvikling utholdenhet

Gunhild Halle Haugen er deltidsansatt som fagkonsulent og prosjektansvarlig for friidrett. Hun vil følge opp ulike prosjekter og tiltak i regionen. Hun er utdannet lærer med grunnfag idrett, og i tillegg har hun jobbet som legemiddelkonsulent. I idretten har hun 12 år som landslagsutøver i friidrett med deltakelse i flere VM og ett OL. I det daglige er hun trener for unge mellom og langdistanseløpere tilknyttet klubb og rekruttlandslaget. Hun har også vært med som trener til flere internasjonale juniormesterskap i friidrett.

Birgit Vallestrand
Birgit Vallestrand
Fagkonsulent, Trenerutvikling, motorikk og ferdighetsutvikling

Birgit Vallestrand har topptrenerutdanning i Norge og internasjonal topptrenerutdanning i turn. Hun har lang erfaring som turntrener for utøvere på landslagsnivå, og er landslagssjef for turn kvinner og trener på Wang Toppidrett i Fredrikstad. I Olympiatoppen Østlandet er hun en ressurs på området trenerutvikling og har også med seg solid fagkunnskap på treningsfeltet i forhold til teknikk og motorikk.