Rytter Jens Lasse Dokkan og friidrettsutøver Ida Louise Øverland blir flaggbærere for den norske troppen under åpningsseremonien for Paralympics i Tokyo. Foto: Kristin Bentdal Larsen
Rytter Jens Lasse Dokkan og friidrettsutøver Ida Louise Øverland blir flaggbærere for den norske troppen under åpningsseremonien for Paralympics i Tokyo. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Dette er de norske flaggbærerne

23. aug 2021 Kristin Bentdal Larsen

Rytter Jens Lasse Dokkan og friidrettsutøver Ida Louise Øverland blir flaggbærere for den norske troppen under åpningsseremonien for Paralympics i Tokyo.

I morgen tennes ilden på nytt i Tokyo, og det er den eldste og yngste av de norske utøverne som skal lede resten avParalympics-troppen inn på Olympic Stadium i den japanske hovedstaden. 

Debutanten og den rutinerte
Jens Lasse Dokkan (60) er den eneste rytteren i verden som har deltatt på samtlige Paralympics siden dressurridning ble offisiell gren i Atlanta 1996. Nå er han klar for å både delta og bære det norske flagget under åpningsseremonien av Tokyo-lekene, som blir hans syvende Paralympics som utøver.

Ida Louise Øverland (17) fikk tildelt kvoteplass kort tid før lekene og får dermed sin Paralympics-debut. Sprinteren skal løpe både 100m og 200m, og hun gleder seg til startskuddet går.

– Det kommer til å bli et veldig spesielt Paralympics, men det er noe jeg kommer til å huske for alltid. Jeg har jo ingenting å sammenligne det med, og for meg er Paralympics stort uansett, sa hun i forkant av Paralympics.

Tydelig symbolikk
Cato Zahl Pedersen er Chef de Mission for den norske Paralympics-troppen i Tokyo. Han mener at det er stor stas å ha Dokkan og Øverland som flaggbærere.

– Jens Lasse er en legende både i Paralympisk sammenheng og innen dressurridning, med blant annet ett sølv og fire bronse i Paralympiske leker. Han er eldst i den norske troppen og deltar nå i sitt syvende Paralympics. Ida Louise ble tatt ut til troppen for bare tre uker siden som et ungt talent, og er yngst i den norske troppen. Det er stor stas for oss å ha disse to som flaggbærere, som symbol for både den norske paralympiske historie og for ungdom, og framtiden for norsk paraidrett, sier Zahl Pedersen.