Kjartan Haugen og Sissel Løchen er flaggbærere for den norske troppen under åpningsseremonien i Paralympics.
Kjartan Haugen og Sissel Løchen er flaggbærere for den norske troppen under åpningsseremonien i Paralympics.

Flaggbærere for den norske troppen i Paralympics

3. mar 2022 Kristin Bentdal Larsen

Langrennsløper Kjartan Haugen og curlingspiller Sissel Løchen leder den norske troppen som flaggbærere under åpningsseremonien i Beijing.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg ble spurt om å være flaggbærer. Jeg ser på det som en stor ære, og jeg bærer flagget med hånden på hjertet, sier Sissel Løchen.

Kjartan Haugen ble også overrasket over å få det ærefulle oppdraget som flaggbærer.

– Det er utrolig hyggelig å bli spurt, men det kom litt overraskende på. Det er stort å bære det norske flagget, sier han.

Dette er andre gang at det er én kvinnelig og én mannlig flaggbærer under et Paralympics. Første gang var i Tokyo 2020.

– Kjartan og Sissel er erfarne paralympiere som har levert store prestasjoner på den internasjonale scenen. De er flotte ambassadører for idrettene sine, og det er gledelig at de skal bære det norske flagget under åpningsseremonien i Beijing, sier Cato Zahl Pedersen, Chef de Mission for Paralympics.  

Om Kjartan Haugen:

Kjartan Haugen fra Trondheim (Fossum IF) deltar i sitt femte Paralympics og vunnet to gull (Salt Lake 2002 og Torino 2006), én sølv (Nagano 1998) og to bronse (Nagano 1998 og Salt Lake 2002). 

Om Sissel Løchen:

Sissel Løchen fra Bryne (Stavanger Curling Club) vant sølvmedalje med det norske curlinglaget i Paralympics i PyeongChang 2018, og deltar i sitt tredje Paralympics i Beijing.