Marte Olsbu Røiseland jubler etter å ha tatt nok en medalje i Beijing.
Marte Olsbu Røiseland jubler etter å ha tatt nok en medalje i Beijing. Foto: Geir Owe Fredheim / NIF

Marte Olsbu Røiseland blir flaggbærer på avslutningsseremonien

19. feb 2022 Olympiatoppen

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland skal bære det norsk flagget under avslutningen av de olympiske leker i Beijing søndag kveld kinesisk tid.

Olsbu Røiseland har hatt et fantastisk OL, og vant medalje i fem av seks konkurranser.

– Jeg ble både overrasket, glad og stolt da toppidrettssjefen tok meg til side etter fellesstarten, og spurte om jeg ville være flaggbærer på avslutningsseremonien. Det er en stor ære for meg å bære det norske flagget foran den norske troppen etter et utrolig OL for Norge, sier Marte Olsbu Røiseland.

Marte Olsbu Røiseland ble en av de mestvinnende utøverne i Beijing-OL, med gull på sprint, jaktstart og miksstafett, og bronse på fellesstart og normaldistanse. Fra før har hun to OL-sølv fra PyeongChang, på sprint og miksstafett.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Geir Owe Fredheim / NIF


– Beijing-lekene har vært en drøm for meg, og det å være flaggbærer blir et flott punktum for lekene for meg personlig, men også en fin markering av det gode fellesskapet og de flotte prestasjonene i den norske troppen, sier hun.

Toppidrettssjef og Chef de Mission for den norske OL-troppen, Tore Øvrebø, er full av beundring for Olsbu Røiseland.

– Marte er en flott representant for Norge og den norske troppen, både sportslig og personlig. Hun er et eksempel til etterfølgelse i sin idrettslige utvikling, og er et forbilde i sin måte å representere norsk idrett på. Hun har hatt et eventyrlig OL, med tre gull og to bronse, og vi er glade og stolte over at Marte skal bære flagget på avslutningsseremonien, sier Tore Øvrebø.

Med Marte Olsbus Røiseland har nå Froland kommune to olympiske mestere. Foruten Olsbu Røiseland, har Froland fostret friidrettsutøveren Helge Løvland (1890-1984), som tok gull i tikamp under OL i Antwerpen i 1920.

Frolands kommunevåpen er for øvrig et sølv-ekorn på grønn bakgrunn. Sølv.