Kjetil Jansrud og Maiken Caspersen Falla blir norske flaggbærere under åpningen av OL i Beijing 2022.
Kjetil Jansrud og Maiken Caspersen Falla blir norske flaggbærere under åpningen av OL i Beijing 2022.

Norske flaggbærere under åpningen av Beijing 2022

2. feb 2022 Kristin Bentdal Larsen

Langrennsløper Maiken Caspersen Falla (31) og alpinist Kjetil Jansrud (36) blir norske flaggbærere under åpningen av Beijing 2022 fredag 4. februar.

– Vi har fått to flotte representanter for norsk idrett til å bære flagget under åpningsseremonien i Beijing 2022. Maiken og Kjetil har med sin lange fartstid i den internasjonale toppen i hver sin idrett vært gode ambassadører for norsk idrettskultur. Det var under Tokyo 2020 at det for første gang var en kvinnelig og en mannlig flaggbærer fra hver nasjon, sier toppidrettssjef og hovedleder for den norske OL-troppen i Beijing 2022, Tore Øvrebø.

Dette er Maiken Caspersen Fallas fjerde OL. Hun har hatt en fantastisk langrennskarriere og setter umåtelig pris på et så ærefullt oppdrag som det er å bære flagget for Norge i Beijing 2022.

– Det er en stor ære for meg å bli spurt om å være flaggbærer for Norge når den olympiske ild tennes for det 24. vinter-OL i historien under åpningsseremonien i Beijing, sier Maiken Caspersen Falla. – Norge er den regjerende vinteridrettsnasjonen takket være alle våre rå idrettsutøvere som gir alt hver dag for å nå nye mål. Vi er en liten nasjon med store utøvere, og jeg er ydmyk over å få mulighet til å representere oss alle. Jeg ønsker alle lykke til i dagene som kommer, og gleder meg på vegne av hele Norge til herlige prestasjoner med fantastiske utøvere i den norske troppen!

Etter at Kjetil Jansrud pådro seg en kneskade i desember i fjor, overrasket han alle med å kunngjøre at han på rekordtid ble friskmeldt til OL i Beijing. Dette er Kjetil Jansruds femte OL, og en strålende karriere belønnes nå med at han får det ærefulle oppdraget som flaggbærer.

– Med stor ydmykhet har jeg takket ja til å være flaggbærer for Norge under åpningsseremonien. Jeg er både stolt og rørt over å få lov til å gå foran fantastiske utøvere med holdninger og verdier jeg beundrer. Den norske troppen har medaljekandidater på rekke og rad, og idrettsinteresserte nordmenn kan glede seg til et fantastisk OL, sier Kjetil Jansrud.

Om Maiken Caspersen Falla:

Olympisk mester og sprintspesialist i langrenn Maiken Caspersen Falla (31), er medaljegrossist fra både OL og VM. Hun er olympisk mester i sprint fra Sochi 2014, og hun tok olympisk sølv i sprint og olympisk bronse i lagsprint i PyeongChang 2018.

Falla ble verdensmester i sprint både i VM Lahti 2017 og VM Seefeld 2019, og hun tok sølv i VM Oberstdorf 2021. I tillegg er hun verdensmester i lagsprint i VM Falun 2015 og VM i Lahti 2017. Maiken var også på stafettlaget da de norske jentene to VM-gull i Lahti 2017. Maiken har vunnet sprintverdenscupen i langrenn tre ganger og har vunnet 21 WC-renn i tillegg til at hun er norgesmester i sprint hele seks ganger fra 2012 til 2021.

Om Kjetil Jansrud:

Kjetil Jansrud er en av de store profilene i norsk og internasjonal alpinsport med til sammen fem medaljer i OL. Han har tatt medalje i tre OL på rad. I tillegg har Jansrud tre VM-medaljer og 23 seiere i verdenscupen. Et av de største høydepunktene til 36-åringen fra Vinstra, er OL-gullet i Sotsji i 2014.

Oppdatert:

Maiken Caspersen Falla måtte dessverre melde forfall til åpningsseremonien. Curlingspiller Kristin Skaslien bar det norske flagget sammen med Kjetil Jansrud.

Foto: NTB