Olympiatoppen logo

Ny ledergruppe i Olympiatoppen

30. sep 2022 Olympiatoppen

I samsvar med Olympiatoppens fremtidige organisering, som beskrevet i OLT Videre, er det etablert nye ledergruppe i Olympiatoppen.

I forbindelse med Olympiatoppens fremtidige organisering, ble det lyst ut tre stillinger offentlig; leder for prestasjon og utvikling, assisterende toppidrettssjef og leder for OLT region. De nye stillingene er nå besatt og den nye ledergruppen på plass.

Hanne Staff blir leder for prestasjon og utvikling. Staff, som er tidligere verdensmester i orientering, er i dag OLT-coach og tar doktorgrad i utholdenhetstrening for kvinner (Fendura-prosjektet) ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Hun starter i den nye stillingen 1. november. Stillingen kombineres med fullføringen av doktorgraden.

Trond Pedersen blir assisterende toppidrettssjef. Pedersen, som har lang fartstid som sportssjef i Friidrettsforbundet og har mange års erfaring fra ledelse i det private næringsliv, er i dag utviklingssjef i Olympiatoppen, og starter i sin nye rolle som assisterende toppidrettssjef 1.november.

Torbjørn Orskaug blir leder for OLT region. Orskaug er i dag ansatt ved Wang Toppidrett på Hamar. Han har tidligere erfaring som OLT-coach, som han var frem til 2016. Orskaug har bred erfaring fra arbeid både i klubb og i Ishockeyforbundet. Han starter i Olympiatoppen 1. januar 2023.

Ingrid Bahr kommer fra 1. november til å lede den nye, sammenslåtte avdelingen bestående av olympisk og paralympisk avdeling, samt OLT administrasjon og drift, mens John Anders Bjørkøy fortsetter som leder for fagavdelingen og FoU. Også Roald Bahr fortsetter i som leder for helseavdelingen.

- Det var flere gode søkere til stillingene, og jeg er meget godt fornøyd med valgene og den nye ledergruppen. Jeg ser fram til å jobbe med denne gruppen og skape utvikling til beste for norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Tonje Hinze
Tonje Hinze
Karriererådgiver