– Jeg er ydmyk overfor oppgaven og svært motivert for fire nye år som toppidrettssjef, sier Tore Øvrebø. Foto: Kristin Bentdal Larsen
– Jeg er ydmyk overfor oppgaven og svært motivert for fire nye år som toppidrettssjef, sier Tore Øvrebø. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Tore Øvrebø fortsetter som toppidrettssjef

1. jul 2022 NIF (pressemelding) / Kristin Bentdal Larsen

Tore Øvrebø får fornyet sitt åremål for fire ny år som toppidrettssjef i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Øvrebø har vært toppidrettssjef siden 2013.

Norges idrettsforbund har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess, der det i alt har vært 13 søkere til stillingen som toppidretssjef. Generalsekretær i Norges idrettsforbund, Nils Einar Aas, sier at det har vært en omfattende prosess med flere solide og godt kvalifiserte søkere, men at han er trygg på at Tore Øvrebø er den riktige kandidaten til å utvikle norsk toppidrett i ønsket retning de neste årene.

– Først vil jeg benytte anledningen til å takke for tilliten. Jeg er ydmyk overfor oppgaven og svært motivert for fire nye år som toppidrettssjef. Ambisjonene for norsk toppidrett står fast. Vi skal fortsette å prestere på høyeste internasjonale nivå. Etter eget initiativ ba vi i 2020 om en ekstern evaluering av Olympiatoppens arbeid og mulige forbedringer for å utvikle Olympiatoppen som en moderne og fremtidsrettet organisasjon. Konsekvensene av dette arbeidet settes nå ut i live. Jeg gleder meg til å lede denne viktige prosessen, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø og legger til: 

– Jeg vil også understreke to viktige strategiske satsingsområder som vil være styrende for mitt lederskap de neste fire årene. En styrket møteplass for våre fremste utøvere gjennom et nytt nasjonalt toppidrettssenter, og en bedre finansiering av utøvernes levekår og deres satsing på landslagene. Dette handler både om personlig økonomi og kvaliteten i det sportslige opplegget på landslaget.

Øvrebø ble konstituert toppidrettssjef i 2013, før han i 2014 fikk åremålsstillingen som deretter har blitt fornyet for fire år i 2018 og nå i 2022.

– Tore Øvrebø er topp motivert for jobben, og vi gleder oss til å dra nytte av hans solide lederegenskaper og toppidrettskompetanse også i årene som kommer. I tett samspill med særforbund og landslagsmiljøene er jeg trygg på at Olympiatoppen under Øvrebø sin ledelse vil fortsette å utvikle flere medaljekandidater i både sommer- og vinteridretter og således ytterligere befeste Norges posisjon som en av verdens ledende toppidrettsnasjoner, sier Nils Einar Aas.