toppidrettsseminar (2).png

Hva er spesielt med den norske toppidrettsmodellen?

Onsdag 20. september arrangerer Olympiatoppen og Norges idrettshøgskole seminar med om den norske toppidrettsmodellen. Påmelding via nettsidene.

Norsk toppidrett leverer sterke resultater. I vinter OL 2022 tok Norge 37 medaljer. Men det er ikke bare i vinteridrettene Norge gjør seg bemerket, norske utøvere har også tatt steget opp til høyeste nivå i flere av de store sommeridrettene og høster anerkjennelse internasjonalt.

Den norske toppidrettsmodellen omtales i internasjonale medier og får oppmerksomhet både i og utenfor Europa. Hartmut Sandner har gjennom 30 år studert, vurdert og sammenlignet toppidrettsmodeller og systemer i mange land. Han har i 30 år vært leder for Department Strategy and Knowledge Management ved det tyske forskningsinstituttet for eliteidrett (IAT) i Leipzig, og vil dele sine refleksjoner om den norske toppidrettsmodellen.

I tillegg til Hartmut Sandner vil man på dette seminaret møte Svein S. Andersen, professor emeritus i organisasjon og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Andersen kjenner norsk toppidrett svært godt, og har vært med i flere evalueringsutvalg i regi av NIF og Olympiatoppen.

Videre deltar Per Øystein Hansen, som er førsteamanuensis ved Høgskolen Innlandet. Hansen har doktorgrad fra Norges idrettshøgskole innenfor sport management, hvor teamet var organisering og ledelse i toppidretten.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø ved Olympiatoppen vil også være bidragsyter på seminaret.

Påmelding: Toppidrettsseminar: Hva gjør den norske toppidrettsmodellen så anerkjent, og hva er veien videre? | Norges idrettshøgskole (nih.no)