Heidi Tjugum (Foto: Ingvild Hjorth Feiring, AFS Forskningssenter)
Heidi Tjugum (Foto: Ingvild Hjorth Feiring, AFS Forskningssenter)

Heidi Tjugum ny regionleder i Olympiatoppen Innlandet

5. apr 2024 Halvor.Lea@olympiatoppen.no

Heidi Tjugum er ansatt som leder for Olympiatoppen region Innlandet. Den tidligere landslagsspilleren i håndball starter i stillingen 1. august.

Heidi Tjugum skal lede Olympiatoppen Innlandets arbeid med å styrke regionale utviklingsmiljøer, prioriterte idretter og unge utøvere, inkludert parautøvere. Den nye regionlederen har en bred utdanningsplattform, en solid arbeidsbakgrunn og har en lang og innholdsrik karriere som toppidrettsutøver på internasjonalt nivå.

- Vi i Olympiatoppen er svært fornøyde med å få Heidi i lederrollen i regionen. Hennes bakgrunn, erfaring og innsikt vil være nyttig i samspillet med teamet i Innlandet og i hele Olympiatoppens organisasjon. Rollen som regionleder i Olympiatoppen er kompleks, utfordrende og viktig. I Heidi har Olympiatoppen fått en person og en lagspiller som kan fylle rollen med viktig kompetanse og klokskap. Vi gleder oss til å få Heidi med på laget, sier Torbjørn Orskaug, leder for de regionale avdelingene i Olympiatoppen.

Heidi Tjugum er utdannet spesialist i allmenn fysioterapi (2021) og har master i kliniske helsefag med fordypning i palliasjon fra Universitetet i Sør-Øst Norge (2015). Hun kommer fra stillingen som rådgiver helse og mestring i Stange kommune. Tjugum er også doktorgradsstipendiat ved Forskningssenter for Aldersrelatert Funksjonssvikt og Sykdom, Sykehuset Innlandet HF, og har prosjektansvar for studien «Active independent life in older age – despite cancer».

- Jeg blir motivert av at arbeidsoppgavene i Olympiatoppen strekker seg over et vidt spenn og møter mange av mine kvalifikasjoner. Dette gjelder både utdannelse, arbeidsbakgrunn og min tidligere erfaring som toppidrettsutøver. Som fysioterapeut blir jeg begeistret over den strategiske målsetningen om å legge til rette for, og utvikle, unge para-utøvere. Å understøtte utøverens og trenerens behov ved å koordinere regionens ressurser, vil også være spennende og viktige oppgaver, sier Heidi Tjugum.

Den nye regionlederen har 175 landskamper som målvakt for Norges håndballandslag, hvor hun har tatt VM-gull, EM-gull og sølv- og bronsemedalje fra OL i 1992 og 2000.

- Et godt kjennskap til Olympiatoppen som organisasjon og en egenerfaring som stipendutøver gir perspektiv, innsikt og forståelse av toppidrettens kontekst og dermed også Olympiatoppens nasjonale oppdrag, sier Heidi Tjugum.

Parallelt med regionlederjobben vil Heidi Tjugum fortsette i sin stipendiatstilling ved Sykehuset Innlandet HF. Nåværende leder for Olympiatoppen Innlandet, Jostein Buraas, har sin siste arbeidsdag 30. april. I perioden frem til Heidi Tjugum starter opp 1. august, vil Mikko Kokslien være fungerende regionleder.