Solveig Gulbrandsen og Glenn Solberg er ansatt som OLT-coacher i Olympiatoppen.
Solveig Gulbrandsen og Glenn Solberg er ansatt som OLT-coacher i Olympiatoppen.

Solveig Gulbrandsen og Glenn Solberg til Olympiatoppen

21. okt 2024 Halvor.Lea@olympiatoppen.no

Olympiatoppen har ansatt Solveig Gulbrandsen og Glenn Solberg i stillinger som OLT-coacher etter Arild Tveiten og Erling Strand.

Gulbrandsen kommer fra stilling som fotballekspert i TV 2, mens Solberg nylig har sluttet i jobben som trener for det svenske herrelandslaget i håndball.


- Vi er glade for å få Solveig og Glenn til Olympiatoppen. De representerer på hver sin måte en kompetanse, med erfaring fra lagidretter, som vi ønsker å styrke. I rollen som OLT-coach vil de være Olympiatoppens ansvarlige i samspillet med utvalgte landslag, der hensikten er å bidra til å styrke toppidrettsarbeidet, sier Hanne Staff, leder for prestasjon og utvikling i Olympiatoppen.

 

Olympisk mester
Solveig Gulbrandsen er tidligere fotballspiller, med 183 landskamper og 55 mål for det norske A-landslaget. Det er kun Hege Riise som har spilt flere landskamper for Norge. Gulbrandsen var med på laget som ble olympiske mestere i Sydney 2000.


- Jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende utfordringen. Olympiatoppen har en viktig rolle i å støtte våre utøvere og bidra til suksess på den internasjonale arenaen. Det er derfor en stor ære å få jobbe tett med landets beste utøvere og trenere for å bistå med videre utvikling og suksess. Jeg ser fram til å komme tettere på idretten igjen, og ikke minst være del av et meget dyktig team, sier Solveig Gulbrandsen.


Gulbrandsen har ulike trener- og lederutdanninger innen fotballen: kvinnelig topptrenerkurs (2021), trener UEFA A/NFF (2019) og spillerutvikler UEFA B/NFF (2018).

 

Suksesstrener i Sverige

Glenn Solberg er tidligere håndballspiller, har spilt 122 kamper for Norges A-landslag og scoret 250 mål. Solberg har de seneste årene vært landslagstrener for Sverige, og førte laget til VM-sølv i 2021, EM-gull i 2022 og bronse i EM 2024.


- Jeg har hatt dialog med noen klubber i Europa, men da jeg fikk denne muligheten på Olympiatoppen, kjentes det rett og veldig spennende. Jeg gleder meg til å være en del av et kompetent miljø med mye erfaring. Å få lov å jobbe med ulike idretter blir veldig spennende og lærerikt. Jeg håper og tror at min kompetanse kan være til støtte og hjelp for landslag og utøvere, sier Glenn Solberg.


Solberg har en rekke ulike trener- og lederkurs: Master Coach, EHF lisens (2017), elite coach-utdanning, Olympiatoppen (2016), topptrenerkurs «fra ord til handling» (2011).

 

Store oppgaver fremover
Med OL og Paralympics i Paris bak oss, og de neste vinterlekene bare 16 måneder unna, er det mange spennende oppgaver og utfordringer som ligger foran Olympiatoppens nye medarbeidere.


- Vi er trygge på at Solveig og Glenn vil bidra til å skape utvikling gjennom å utfordre både Olympiatoppen og idrettene de skal jobbe med. Med OL og Paralympics i Milano og Cortina 2026 rett rundt hjørnet for vinteridrettene, og inngangen til en ny 4-års syklus med Los Angeles 2028 som mål for sommeridrettene, vil det bli mange viktige prosesser der de to blir sentrale, avslutter Hanne Staff.


De to nye OLT-coachene erstatter Arild Tveiten og Erling Strand, som er blitt sportssjefer i henholdsvis svømming og bryting. Tidligere OLT-coach Arthur Koot har byttet oppgaver internt, og er blitt daglig leder for Olympiatoppen Sør.


Solveig Gulbrandsen fullfører sin avtale med TV2 ut året, og begynner hos Olympiatoppen 1. januar, mens Glenn Solberg starter i 50 % stilling i desember