Ansatte

Håvard Klemetsen
Håvard Klemetsen
Avdelingsleder/Sportslig ansvarlig
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Topptrener II fra Olympiatoppen/NTNU

Erfaring: Tidligere landslagsutøver i kombinert, med VM-gull, OL-gull, 8 internasjonale medaljer, 2 NM-gull og 14 NM-medaljer. 1 seier og 8 pallplasser i WC individuelt. Ansatt i Olympiatoppen siden 2017.

Ansvarsområde: Avdelingsleder Olympiatoppen Nord. Resultatansvar for talentutvikling og trenerutvikling.

Bjørnar Hauken
Bjørnar Hauken
Administrativ leder/prosjektansvarlig
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Master i idrettsvitenskap med spesialisering i Sport Management, Norges Idrettshøgskole.

Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2015.

Ansvarsområde: Administrasjon og daglig drift, overordnet ansvar for prosjekter og aktiviteter. Oppfølging av eksterne samarbeidspartnere.

Ingrid Mellem Mortensen
Ingrid Mellem Mortensen
Fagkonsulent motorikk og ferdighetsutvikling/para
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Fysioterapeut, idrettsmassør

Erfaring: Tidligere toppspiller i fotball. Ansatt i Olympiatoppen siden 2012.

Ansvarsområde: Hovedansvarlig for motorikk og ferdighetsutvikling i OLT Nord. Trening, veiledning av enkeltutøvere og treningsgrupper, screening og kursansvarlig. Ansvar for para i OLT Nord. Prosjektleder inn mot utvalgte miljø.

 

Sigurd Beldo
Sigurd Beldo
Prosjektleder kraft/styrke
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Doktorgrad i helsevitenskap (PhD) fra UiT Norges arktiske universitet i 2021.

Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden januar 2021.

Ansvarsområde: Prosjektleder for kraft/styrke og inn mot utvalgte miljø innen talentutvikling.

Jorid Degerstrøm
Jorid Degerstrøm
Fagkoordinator helse
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Utdannet lege ved UiT Norges arktiske universitet. Bioingeniør og har hovedfag i medisinsk biokjemi rettet inn mot idrettsmedisin.

Erfaring: Har jobbet med fysisk testing og blodtesting av idrettsutøvere over en periode på 10 år. Var med på å starte Olympiatoppen Nord. Jobber som medisinsk ansvarlig lege for Tromsø idrettslag, og har vært der siden 2005. Har tidligere jobbet som medisinsk ansvarlig lege for A-landslag herrer og kvinner i fotball. Har i tillegg ansvar for unge idrettsutøvere ved NTG/NTG-U Tromsø. Kontaktlege i Nord-Norge for Idrettens skadetelefon.

Ansvarsområde: Legekoordinator og leder av helsenettverket

Kristin Lundestad Førde
Kristin Lundestad Førde
Fagkonsulent idrettsernæring
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Master i ernæring, Idrett- og medisin grunnfag, personlig trenerutdanning fra Norges Idrettshøgskole, etterutdanning i spiseforstyrrelser ved Villa Sult – institutt for spiseforstyrrelser

Erfaring: Ansatt i Olympiatoppen siden 2015. Har tidligere jobbet 3 år i prosjektet Sunn Jenteidrett som vikarierende prosjektleder og ernæringsfysiolog, og som forskningsassistent i forskningsprosjektet Idrett, helse kropp og prestasjon ved Norges Idrettshøgskole.

Ansvarsområde: Ansvarlig for idrettsernæring i OLT Nord; foredrag/kursing og individuell oppfølging av enkeltutøvere og utvalgte grupper.

Roger Finjord
Roger Finjord
Prosjektleder
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Lærer. UEFA Pro-lisens fotball.

Erfaring: Tidligere fotballtrener for Stabæk i Toppserien og landslagstrener A-landslag kvinner fra 2012-2016. Tidligere spillerutvikler i krets og nå daglig leder i Finnmark Fobtallkrets.

Ansvarsområde: Fagkonsulent innen trener- og lederutvikling, på engasjement. Ansvar for gjennomføring av definerte tiltak innen trenerutvikling.

Einar Hauglid
Einar Hauglid
Fagkoordinator fysio-/manuellterapi
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Bachelor i fysioterapi, Saxion University Twente, Nederland. Mastergrad i manuellterapi Curtin University, Australia. Godkjenning som norsk Manuellterapeut, Universitet i Bergen.

Erfaring: Jobber på Optimum Helse i Bodø. Var tidligere med og startet Klinikk 24 i Tromsø. Har erfaring fra idretten både i klinisk arbeid (har jobbet 5 år på eliteserie-nivå med Tromsø IL) og som trener (fotball: 1. divisjon damer og 3. divisjon herrer; langrenn: utdannet trener 3 og vært trenerinstruktør for NSF; og håndball: aldersbestemt nivå).

Ansvarsområde: Fagkoordinator for fysikalsk oppfølging og behandling i helsenettverket.

Tor Oskar Thomassen
Tor Oskar Thomassen
Fagressurs utholdenhet, testing og idrettspsykologi
Olympiatoppen Nord

Utdannelse: Hovedfag Idrett ved NIH. 1. amanuensis ved UIT ved institutt for idrett. Trenerfaglig utdanning: trener C kurs i langrenn, trener D kurs i kombinert. Diplomtrener OLT 2000.

Erfaring: Forskning på temaer idrettspsykologi (motivasjon), bevegelseslære og treningslære. Topptrenererfaring innen langrenn, kombinert og fotball.

Ansvarsområde: Veiledning og oppfølging av treningsprosesser og mentale prosesser inn mot enkeltutøvere og utvalgte miljø i Finnmark. Testansvarlig ved campus Alta.