Øvelsen trillebår på Talentskolen
Øvelsen trillebår på Talentskolen

Talentskolen

21. mar 2022 Ingrid Mellem Mortensen

Olympiatoppen Nord er for tiden i avslutningen av første runde med Talentskolen, et prosjekt med støtte fra Samfunnsløftet og Sparebanken Nord-Norge. Vi har gjort oss mange nyttige erfaringer og nå forbereder vi oss med tanke på uttak til neste kull. I den forbindelse gjennomfører vi besøk til enkelte miljøer og gjør oss bedre kjent i og med idretten i Tromsø. Vi håper også å nå ut slik at nysgjerrige utøvere og trenere kan ta kontakt med oss for mer informasjon.

Det første kullet på Talentskolen startet sin reise sammen med oss i mai 2021. Et viktig moment i Talentskolen og måten vi jobber på er å dele på tvers. Vi har alle noe å lære av hverandre. Utøvergruppen bestod av 10 utøvere fra 5 forskjellige idretter og disse var turn, ishockey, kickboxing, svømming og randonee. Vår visjon med Talentskolen er å skape en råere toppidrettskultur i nord. Gjennom å skape en møteplass for motiverte og nysgjerrige unge idrettsutøvere ønsker vi å bidra til å utvikle robuste og selvstendige utøvere som er klare for utfordringene som ligger foran de i jakten på en toppidrettskarriere.

                     

Talentskolen gjennomføres over 9-10 måneder og i all hovedsak har vi et treffpunkt annenhver tirsdag, men noen unntak kan forekomme av praktiske hensyn. Våre fagressurser holder treningsøkter innen fagfeltene motorikk & ferdighetsutvikling, kraft/styrke, spenst/hurtighet og utholdenhet/belastningsstyring. Med et ekstra fokus på «skole» i navnet Talentskolen, ønsker vi å bidra til økt kunnskap og å fylle ryggsekken til unge utøvere. I tillegg til øktene avholder vi 5 fagdager med følgende tematikker: «Veien til toppidrett», treningsplanlegging, helse/ernæring, mental robusthet og relasjoner i prestasjonsteam.

    Talentskolen 4.jpg    Talentskolen 6.jpg    Talentskolen 5.jpg

Vi søker utøvere mellom 15-20 år som har høy treningsmotivasjon og stor idrettsglede, og som vil øke sin kunnskap om det å være toppidrettsutøver. Som er nysgjerrige og som ser verdien av å trene sammen med og lære på tvers. Utøverne må dele og gi av seg selv på treninger og fagdager i prosjektet og en ekstra gevinst ligger i det å ta med seg ny kunnskap hjem til eget miljø. De må prestere blant topp 3 i distriktet i sin idrett/gren og forplikter seg til deltakelse på de tiltak som avholdes i Talentskolen.

Det vil senere på våren åpnes opp for å søke seg inn på Talentskolen. Utøverne blir da gitt muligheten til å fortelle om seg selv, sine tanker og målsettinger for sin fremtidige toppidrettskarriere. Vi håper med dette at de som behøver ytterligere informasjon tar kontakt med oss.

Ingrid Mellem Mortensen
Ingrid Mellem Mortensen
Fagansvarlig motorikk & ferdighetsutvikling og para Hovedansvarlig Talentskolen