Ansatte

Administrasjon

Solveig Pedersen
Solveig Pedersen
Avdelingsleder/daglig leder
Olympiatoppen Sør

Utdanning/erfaring: Bachelorgrad (BSC) i idrettsvitenskap. Idrettsledelse for funksjonshemmede. Treningsveileder/PT/gruppetrener, HiA/UiA. Daglig leder i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (2008-2015). Prosjektleder for foreldrerollen i Kvinneprosjektet, Norges olympiske komité (1995-1996). Landslagsutøver i langrenn Norges skiforbund (1982-1993); tre VM/OL medaljer, syv WC seire, 18 WC pallplasseringer og syv NM-medaljer.

Ansvarsområder: Avdelingsleder, administrasjon, strategi- og organisasjonsutvikling, prosjektkoordinering, samarbeid med videregående skoler og ansvarlig for resultatområdet "Toppidrett og helhetlig utvikling".

Gjermund Nesland
Gjermund Nesland
Administrativ leder/prosjektleder
Olympiatoppen Sør

Utdanning/erfaring: Mastergrad i informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Videreutdanning innen flere økonomisk/administrative fag ved Handelshøyskolen i Bergen (NHH) og Universitet i Agder. Internasjonal sertifisert prosjektleder i Project Management Professionals (PMP). 15 års leder- og prosjektledererfaring med nasjonalt og internasjonalt ansvar fra norsk næringsliv. 10 års erfaring som treningsveileder og instruktør i treningssenterbransjen. Tidligere internasjonal konkurranseutøver og landslagsutøver i kickboxing. Norgesmester og flere nasjonale og internasjonale medaljer. Landslagssjef/sportssjef for Norges Kickboxing Forbund i 2011-2017, med 22 verdensmester- og Europamestertitler i denne perioden.

Ansvarsområder: Administrasjon og ledelse, økonomi, forretnings- og organisasjonsutvikling, prosjektledelse og talentutvikling.

Utholdenhet

Andreas Mathingsdal Pedersen
Andreas Mathingsdal Pedersen
Testansvarlig og fagkonsulent utholdenhet
Test- og laboratorietjenester

Utdanning/erfaring: Mastergrad idrettsvitenskap (2017) ved Universitet i Agder med spesialisering innen utholdenhetstrening. Tidligere aktiv svømmer med deltakelse i flere NM finaler for senior. Nå aktiv triathlonutøver med sølv i NM sprint Elite (2015), Norgesmester i akvatlon (2019) og deltakelse i blant annet Europacup og Nordisk mesterskap for Elite.

Ansvarsområder: Test- og laboratorietjenester og utholdenhetstrening.

Sondre Skarli
Sondre Skarli
Ansvarlig fagkonsulent utholdenhet
Utholdenhet

Ansvarlig Olympiatoppen Sør: Utholdenhet

Utdanning/Erfaring: Mastergrad i idrettsvitenskap ved Universitet i Agder. Ansatt i Norges skøyteforbund fra 2009 – 2018. Landslagssjef 2014 - 2018, assistenttrener elitelag 2012 - 2014, trener junior og U-23 utøvere 2009 - 2012. Har også hatt treneransvar og fulgt opp landslagsutøvere fra flere andre nasjoner. Har vært tilknyttet Kompetansesenteret for idrett i Agder (KIA) og Olympiatoppen Sør i flere år.

Ansvarsområder: Utholdenhetstrening, treningsplanlegging, treningsdagbok, intensitetsskala, prestasjonsutvikling og talentutvikling.

(Ansatt 50 %)

Matt Spencer
Matt Spencer
Fagkonsulent utholdenhet
Utholdenhet

Utdanning/erfaring: Doktorgrad (PhD) i idrettsfysiologi ved The University of Western Australia.

Utdanning/erfaring: Nåværende professor på Universitetet i Agder (UiA), Fakultet for helse- og idrettsvitenskap. Tidligere førsteamanuensis på Norges idrettshøgskole (NIH) med roller inkludert: veiledning av doktorgrads- og masterstudenter, koordinering av ulike emner og leder av applied sports laboratorium (2011-2018). Jobbet i 10 år som idrettsfysiolog for det australske sportsinstituttet innen forskjellige idretter før han flyttet til Norge. Forskningsområder inkluderer: Idrettsfysiologi, ballspill, repetert sprint, utholdenhet, tilpasning til trening, treningslære, muskelfysiologi og prestasjonsutvikling.

Ansvarsområde: Utholdenhetstrening

(Engasjert på timeavtale)

Thomas Birkedal Stenqvist
Thomas Birkedal Stenqvist
Fagkonsulent test og laboratorietjenester
Test- og laboratorietjenester

Utdanning/erfaring: Doktorgrad (PhD) i idrettsvitenskap med spesialisering innen relativ energimangel, helse og prestasjon ved Universitetet i Agder (2021). Konsulent innen test- og laboratorietjenester siden 2015. Tidligere mellomdistanseløper fra Odense Atletik (DK), med sølv i DM for lag i 2011. Syklet Norge på langs i 2014 (3050km).

Ansvarsområder: Testing innen kroppsanalyse (DXA) og hvilemetabolisme
 
(Engasjert på timeavtale)
 

Kraft/styrke

Kolbjørn Lindberg
Kolbjørn Lindberg
Fagkonsulent
Kraft/styrke

Utdanning/erfaring: Mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i prestasjonsutvikling. Hovedfokus i mastergrad er på kraftutvikling i skjelettmuskulatur etter «okklusjonstrening». Har erfaring innen forskning, undervisning og som trener
Ansvarsområder for fagenheten: Styrketrening og prestasjonsutvikling. Styrke for spenst og hurtighet. Testing, veiledning og oppfølging innen kraft og styrke.

(Konsulent timebestilling)

Fredrik Tonstad Vårvik
Fredrik Tonstad Vårvik
Fagkonsulent
Kraft/styrke

Utdanning/erfaring: Mastergrad i treningsfysiologi (NTNU), bachelorgrad i ernæring (Atlantis) og idrett (UiS). Erfaring som personlig trener og jobber også med treningslære på Universitetet i Agder ved fakultet for helse- og idrettsvitenskap.
Ansvarsområder: Styrketrening og prestasjonsutvikling. Styrke for spenst og hurtighet. Testing, veiledning og oppfølging innen kraft og styrke.

Idrettsernæring

Monica Klungland Torstveit
Monica Klungland Torstveit
Fagkonsulent
Idrettsernæring og restitusjon

Utdanning/erfaring: Doktorgrad (PhD) i idrettsvitenskap ved Norges idrettshøgskole (NIH), seksjon for idrettsmedisinske fag. Nåværende professor på Universitetet i Agder (UIA), Fakultet for helse- og idrettsvitenskap. Tidligere fagkonsulent i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (KIA) (2008-2015).
Ansvarsområder for fagenheten: KKostholdsoptimalisering, prestasjonsernæring, forstyrret spiseatferd/spiseforstyrrelser, «24-timers utøveren»/restitusjon, anti-doping/kosttilskudd, utsteder av "helsesertifikat".

(Ansatt 20 %)

Ida Fahrenholtz
Ida Fahrenholtz
Fagkonsulent
Idrettsernæring og restitusjon

Utdanning/erfaring: Doktorgrad (PhD), forventet avsluttet i 2022, i idrettsvitenskap med spesialisering innen relativ energimangel, helse og prestasjon ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder. Mastergrad i human ernæring fra Københavns Universitet. Tidligere hopp/rytme-turner med deltakelse i flere danske mesterskap. Nå aktiv i langdistanseløp og triatlon.
Ansvarsområder: Kostholdsoptimalisering, prestasjonsernæring og forstyrret spiseatferd.

(Konsulent timeavtale)

Motorikk- og ferdighetsutvikling

Christina Sandvand Omfjord
Christina Sandvand Omfjord
Fagkonsulent
Motorikk- og ferdighetsutvikling

Utdanning/erfaring: Fysioterapeut. Hovedfag i fysisk aktivitet og helse ved Norges idrettshøgskole (NIH) med fokus på tema "feiltrening". OLT Topptrener ved NTNU. Egen fysioterapipraksis. Fagkonsulent, basistrener og motorikk-/teknikk-koordinator i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (KIA)(2013-2015).
Ansvarsområder for fagenhet: Kartlegging (MAP1080, FMS etc.), oppfølging av enkeltutøvere og grupper i teknikk/motorikktrening, skolering av trenere.

(Konsulent 25 %)

Tarjei G. Nicolaisen
Tarjei G. Nicolaisen
Fagkonsulent
Motorikk- og ferdighetsutvikling

Fagkonsulent: Teknikk/motorikk og fysioterapeut/osteopat i medisinsk nettverk
Utdanning/erfaring: Utdannet fysioterapeut, Høgskolen i Bergen (HiB) og osteopat ved Nordisk Akademi for Osteopati (NAO). Videreutdanning innen idrettsmedisin, slyngetrening (SET) og biomekanisk løpsanalyse. Driver egen praksis. Har siden 2011 jobbet parallelt med Norges Orienteringslandslag. Fagkonsulent i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (KIA) (2012-2015).
Arbeidsområder for fagenheten: Teknikk/motorikk, basistrening.
(konsulent timeavtale)

Idrettspsykologi og coaching

Rune Høigaard
Rune Høigaard
Fagkonsulent
Idrettspsykologi

Utdanning/erfaring: Professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder (UiA). Professor II stilling ved Universitetet i Nordland. Leder av forskningsgruppen Sport and Exercise Psychology (SEP-HEP) ved UiA. Doktorgrad (PhD) i idrettsvitenskap fra NTNU. Fagkonsulent i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (KIA) (2008-20015).
Ansvarsområder for fagenheten: Coaching og veiledning, prestasjonspsykologi, team-prosesser, utvikling av prestasjonsmiljø.

(Fagkonsulent 10 %)

Arild Jørgensen
Arild Jørgensen
Fagkonsulent
Toppidrettscoaching

Utdanning/erfaring: Lærerutdanning. Spesialpedagogisk utdanning. Idrett mellomfag NIH Lærer og spesialpedagogisk leder ved Oddemarka Ungdomsskole i Kristiansand. Underviser i idrett utholdenhet v/Universitetet i Agder. Fagkonsulent i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (KIA) (2008-2015). Landslagstrener i langrenn Norges skiforbunds damelag (1990- 1994, rekrutteringslaget 1988-1990.)
Arbeidsområder for fagenheten: Coaching, veiledningssamtaler i idrett, trener-utøver relasjonen, trenerrollen.

(konsulent timeavtale)