E49EFD02-411C-4087-8806-1C1D262F9BFF_1_201_a.jpeg

Både toppidrett og studier?

I mars gjennomførte Universitetet i Agder (UiA) sin årlige Åpen Dag for elever fra videregående skoler og andre interesserte som vurderer studier ved UiA kommende høst.

I den sammenheng var Olympiatoppen Sør invitert for å delta under sesjonen om muligheten for tilrettelagte studier ved universitetet for lettere å kombinere satsing på toppidrett med rollen som student.

Katrine Lunde og Emilie Hegh Arntzen fra Vipers Kristiansand og håndballandslaget var invitert for å dele sine erfaringer rundt doble karrierer. Tilrettelagte studier under deres toppidrettskarrierer har vært svært viktig for å oppnå gode prestasjoner på begge arenaer (både på håndballbanen og i studiene).

Daglig leder Solveig Pedersen presenterte Olympiatoppen Sør og organisasjonens rolle innen toppidrett i Agder og tilrettelagte studier, sammen med instituttleder for folkehelse, idrett og ernæring Geir Torstveit som er UiA sin koordinator for ordningen.

Universitetet i Agder legger til rette for både toppidrettsutøvere og toppidrettstrenere som ønsker å kombinere idrett med studier. Målet er å bidra til å utvikle toppidrett på Sørlandet.