Synne Sofie Stangeland har deltatt på Trenerløftet. Her sammen med Jesper Saltvik Pedersen, som hun har vært trener for.
Synne Sofie Stangeland har deltatt på Trenerløftet. Her sammen med Jesper Saltvik Pedersen, som hun har vært trener for. Foto: privat

Ny runde med Trenerløftet – søknadsportalen er åpnet

13. sep 2024 Halvor.Lea@olympiatoppen.no

Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB arrangerer Olympiatoppen en ny runde med Trenerløftet og Trenerløftet 2. Søknadsfrist 15.10.

(Søknadslinker nederst i saken).

 

Trenerløftet er et kompetansehevingsprogram over 18 måneder for unge talentfulle trenere, som trener unge talentfulle utøvere. Trenerløftet 2 er for trenere som allerede har gjennomført enten Trenerløftet regionalt, eller tidligere har deltatt på Trenerløftet 2. 

Programmet er et samarbeidsprosjekt mellom særforbund og Olympiatoppen sentralt og regionalt, finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet fungerer som utviklingsarena for trenere fra hele landet. Totalt var det 70 trenere, 39 veiledere og 7 regionalt hovedansvarlige delaktige i dette samspillet om utvikling. 

– Erfaringene fra de første kullene i Trenerløftet har vært veldig positive, og vi gleder oss til fortsatt å jobbe tett på praksis med mange av norsk toppidretts mest talentfulle trenere. Vi har som ambisjon å være en viktig samspillspartner for deres utvikling i årene fremover, sier Frank Heggebø, prosjektleder for Trenerløftet i Olympiatoppen.

 

"Nettverk og vennskap for livet"

En av de unge trenerne som har deltatt på Trenerløftet, er trener for håndballandslaget LK 06/07, og fra juli hovedtrener for Byåsen Håndball Elite, Ane Victoria Ness Mällberg.

- Det viktigste med å få være en del av trenerløftet, er miljøet jeg har fått være en del av, og nettverket vi har fått. Treneryrket kan noen ganger føles ensomt, så det å ha flere rundt seg som man kan diskutere med og støtte seg på har vært viktig. Det har vært godt faglig innhold, og gode råd fra trenere i andre idretter som har vært nyttig i egen trenerrolle. I tillegg har det vært fantastisk oppfølging av veileder, som har vært avgjørende for at jeg har tatt steg videre. Veileder har fulgt opp utviklingsmål, utfordret og diskutert med mål om å gjøre meg bedre i rollen. Trenerløftet har gitt nettverk og vennskap for livet, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått være en del av det, sier Ness Mällberg

 

Samlingssted på tvers av idrettene

Trenerløftet bygger på systematisk og strukturert veiledning, der veilederne har vært tett på trenerne i deres respektive miljøer. I tillegg er det et viktig læringsmoment at trenerne deler og høster erfaringer i trenernettverkene de er del av.

Trenerløftet skal ikke bare bidra til å gjøre den enkelte treneren bedre – det skal også være et samlingssted for trenere på tvers av idretter. Dette bidrar til et styrket fellesskap blant trenerne, samt tverridrettslig erfarings- og kompetanseutveksling.

– Den tette oppfølgingen fra erfarne og kompetente veiledere, er selve nøkkelen i Trenerløftet, sammen med det gode fellesskapet som trenerne skaper seg imellom. Trenerløftet gir en unik mulighet til kunnskaps- og erfaringsutveksling på tvers av idretter, sier Frank Heggebø.

 

40 prosent kvinner

Trenerløftet har også et mål om å øke mangfoldet blant norske toppidrettstrenere. Målet for trenerløftet er å ha minimum 35 prosent kvinner. I forrige kull var det en andel på 40 prosent kvinnelige deltakere, i tillegg til at det var 42 prosent kvinnelige veiledere i prosjektet.

Her finner du informasjon om programmet og søknadsprosedyre for Trenerløftet.

Her finner du informasjon om programmet og søknadsprosedyre for Trenerløftet 2.